<

НАБУ розслідує закупівлю вакцини проти COVID-19 за завищеними цінами

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:45 | 10.02.2021 / Новини / , , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Національне антикорупційне бюро розпочало розслідування щодо закупівлі вакцини проти коронавірусної хвороби за завищеними цінами.

Про це на брифінгу заявив виконувач обов’язків глави Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, пише Громадське, посилаючись на інші ЗМІ.

За його словами, дані про справу 3-го лютого внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Він не уточнив, за якою статтею відкрили провадження.

«Більше інформації буде розкриттям таємниці», — сказав Грищук.

Натомість очільник НАБУ Артем Ситник заявив, що у бюро «вже давно сформували підрозділи, які працюють по вакцинах і Міністерству охорони здоров’я». Він запевнив, що детективи намагатимуться якомога швидше розслідувати кримінальні справи щодо вакцин, щоб притягнути до відповідальності винних.

Зранку 10-го лютого Рада громадського контролю НАБУ повідомила, що бюро розпочало розслідування щодо можливих зловживань під час закупівлі китайської вакцини від Sinovac Biotech по $17,85 за дозу за допомогою приватної фірми-посередника.

Там вказують, що спершу державне підприємство «Медичні закупівлі» вело перемовини про закупівлю вакцини за приблизно 3 доларів за дози.

«Згодом міністр охорони здоров’я Максим Степанов в ручному режимі зупинив цей процес та доручив розпочати перемовини щодо закупівлі китайської вакцини у компанії Sinovac Biotech. Оприлюднена ціна закупівлі дози вакцини стала чи не найвищою у світі, а її “загальна ефективність” під час останнього етапу тестувань у Бразилії показала лише 50,38 %», — йдеться у повідомленні.

У відповіді на запит Ради громадського контролю у НАБУ повідомили, що кримінальне провадження відкрили за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу — зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

Санкція статті — позбавлення волі від трьох до шести років із позбавленням права обіймати певні посади до трьох років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер