<

НАБУ розслідує можливу держзраду та шпигунство екс-глави СБУ Грицака

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:19 | 22.11.2019 / Новини / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження щодо можливого вчинення екс-головою СБУ Василем Грицаком державної зради, шпигунства, зловживання службовим становищем, привласнення і розтрати майна.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на пресслужбу НАБУ.

Зокрема 25-го жовтня Вищий антикорупційний суд зобов’язав НАБУ відкрити провадження, в якому фігурує екс-голова СБУ. Відповідну ухвалу виніс слідчий суддя Тимур Хамзін.

У судових матеріалах вказується, що 4-го жовтня до НАБУ була подана заява про кримінальне правопорушення за фактом вчинення колишнім головою Служби безпеки України злочинів, які підпадають під кваліфікацію ряду статей Кримінального кодексу України, зокрема:

  1. ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією);
  2. ст. 364 (зловживання службовим становищем);
  3. ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень);
  4. ст. 366 (службове підроблення);
  5. ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем);
  6. ст. 111 (державна зрада);
  7. ст. 114 (шпигунство).

Однак провадження не було зареєстроване.

“Своєю бездіяльністю, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань не пізніше 24-х годин після отримання заяви про вчинення кримінального правопорушення, уповноважені службові особи Національного антикорупційного бюро України грубо порушили вимоги кримінального процесуального законодавства”, – стверджує заявник.

Ухвалою від 11-го жовтня слідчий суддя відкрив провадження за скаргою і 25-го жовтня суд зобов’язав уповноважених осіб НАБУ внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про можливе вчинене кримінальне правопорушення Грицаком.

У прес-службі НАБУ повідомили журналістам, що бюро виконало відповідну ухвалу суду та внесло відомості в ЄРДР.

«Повідомляємо, що Національним бюро виконано вказану ухвалу Вищого антикорупційного суду та внесено відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань», – йдеться у відповіді НАБУ.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок