<

НАБУ і САП викрили схему з паливом на «Укрспирті» на 55 мільйонів гривеь

10:09 | 1.06.2023 / Новини / , /
Перегляди
121
/ 1 коментар

Детективи НАБУ у співпраці з прокурорами САП викрили схему реалізації на ДП «Укрспирт» котельного коксохімічного палива за завищеними цінами.

Про це повідомляють пресслужби НАБУ і САП, передає ЕП.

«За даними слідства, у 2017-2020 роках ДП «Укрспирт» оголосило тендери на закупівлю такого палива. В них перемогли заздалегідь визначені приватні компанії. Вони поставили понад 20 тисяч тонн палива за цінами, вищими від ринкових. Для створення видимості прозорості аукціону підприємці забезпечили участь технічних учасників. Державному підприємству «Укрспирт» завдано збитків на суму понад 55 млн грн», – йдеться у повідомленні НАБУ.

Зазначено, що 30-го травня сімом особам, причетним до схеми, повідомили про підозру. З них троє на момент скоєння злочину працювали на керівних посадах у ДП «Укрспирт».

«Дії вказаних осіб кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 КК України. Двох осіб (колишнього начальника управління ДП та одного з фактичних бенефіціарів групи підприємств) затримали в порядку ст. 208 КПК України», – додали в НАБУ.

«Дії трьох службових осіб ДП «Укрспирт», двох підприємців та двох бухгалтерів приватних товариств кваліфіковано за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України», – додали в САП.




один коментар
  1. Нічого нового крадуть nrюеруть хабарі ,а суча влада все це покриває і теж набиває свою кишеню.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер