<

На зарплату шахтарям додатково планують виділити 1 мільярд із бюджету

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:51 | 1.10.2019 / Новини / , /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Уряд пропонує внести зміни до Державного бюджету України на 2019 рік, передбачивши 1 млрд грн додаткового фінансування на зарплату шахтарям.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики та захисту довкілля.

“Уряд запропонував внести зміни до Державного бюджету на 2019 рік, згідно з якими обсяг додаткового фінансування вугільної галузі буде становити 1 млрд гривень”, – ідеться у повідомленні.

Зазначається, що ці кошти будуть використані для погашення заборгованості із заробітної плати шахтарям.

Водночас підвищення ефективності роботи підприємств, заходи з модернізації та реструктуризації галузі, введення нових лав сприятимуть зменшенню дотаційного навантаження на бюджет, наголошують у міністерстві.

Так, 27 вересня 2019 року здано в експлуатацію нову північну лаву на шахті «Капітальна» Державного підприємства «Мирноградвугілля» у м. Мирноград Донецької області.

Продовження роботи шахти забезпечить 2,3 тис. людей, які проживають за 51 км від лінії розмежування, робочими місцями. Плановий видобуток вугільної продукції становить 1,5 тис. тонн на добу, що дозволить вивести шахту «Капітальна» на рівень рентабельності.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України у середині серпня цього року виділив 250 млн грн на часткову виплату заборгованості шахтарям. Заборгованість на той час, за даними голови Незалежної профспілки гірників України Михайла Волинця, становила 923,4 млн грн.




один коментар
  1. Вугiлля не даємо, а зарплатню держава дурна сплачує. Комунізм, нє? А може той мільярд на потреби війська краще б було направити ? Чи на медицину з освітою? Скільки зараз ДП “волиньБЕЗвугілля” дає в добу? Отож бо й воно? Ніколи в житті Україна не дожене Румунії чи Албанію за рівнем життя та розвитком економіки. Ну, а братня Польща то вже взагалі як до Сонця раком.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер