<

На Закарпатті затримали за хабарі керівництво митного поста

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:53 | 17.11.2022 / Новини / , , /
Перегляди
193
/ Коментарі відсутні

17-го листопада співробітники Державного бюро розслідувань затримали начальника митного поста Тиса Закарпатської митниці та його заступника.

Вони систематично брали гроші у автоперевізників за безперешкодний проїзд автобусів через кордон, повідомляє ДБР.

Правоохоронці задокументували факти вимагання митниками 10,6 тис. євро в одного з підприємців, який здійснює міжнародні перевезення громадян.

Такса встановлювалася з розрахунку за кожен автобус та кількість товару, яку він перевозив. Така співпраця та регулярна сплата данини дозволяла транспорту перевізників безперешкодно та без штучного затягування процесу проходження митних формальностей перетинати державний кордон, йдеться у повідомленні.

Сума хабарів зловмисниками розраховувалася з урахуванням попередньо отриманих смс-повідомлень перевізника про вагу товару, що перевозився пасажирами, і становила в середньому близько 500 євро з кожного автобуса.

Чиновників було затримано під час отримання чергового траншу у розмірі 7,5 тис. євро. Вирішується питання про повідомлення їм про підозру та обрання запобіжного заходу.

Попередня кваліфікація: вимагання посадовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за попередньою змовою групи осіб (ч.3 ст.368 КК України). Затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 10 років.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер