<

Під час затримання прикордонник на Закарпатті намагався проковтнути 200 доларів хабара

Цей запис опубліковано більш як рік тому
04:58 | 10.01.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
Співробітник Держприкордонслужби отримував гроші за допомогу в контрабанді сигарет. Під час затримання 9 січня він намагався проковтнути 200 доларів.

У Закарпатській області в середу, 9 січня, правоохоронці затримали інспектора Державної прикордонної служби під час одержання ним частини хабара – 200 доларів, які прикордонник спробував з’їсти.

Про це повідомляє прес-служба Департаменту захисту економіки Нацполіції України. 

За даними правоохоронців, протягом трьох останніх місяців інспектор вимагав і отримував від жителя Закарпатської області хабар на загальну суму тисячу доларів за сприяння в безперешкодному перевезенні сигарет з України в країни ЄС через пункт пропуску Лужанка. 

“Правоохоронцями було задокументовано факт вимагання тисячі доларів США неправомірної вигоди за вирішення даного питання. Кошти отримував частинами”, – йдеться в повідомленні. 

Під час отримання останньої частини хабара в розмірі 200 доларів США інспектора прикордонної служби затримали. 

“Щоб позбутися від предмета злочину, грошей, і в подальшому уникнути відповідальності за його вчинення, прикордонник намагався їх з’їсти”, – додали правоохоронці. 

Прикордонник затриманий, у пункті пропуску Лужанка проводяться процесуальні заходи. Буде також перевірятися причетність інших осіб прикордонної служби зазначеного пункту пропуску в корупційній діяльності.

За прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою передбачена кримінальна відповідальність у вигляді  позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер