<

На Закарпатті митрополит УПЦ (мп) із російським паспортом звільнив сліпого архімандрита монастиря

01:19 | 5.05.2023 / Новини / , /
Перегляди
13975
/ Коментарі відсутні

На Закарпатті митрополит УПЦ (в єдності мп) із російським паспортом Марк (Петровцій) звільнив сліпого архімандрита монастиря Пімена (Мацолу).

Про це повідомляє священник УПЦ (мп) Андрій Пінчук, пише Духовний фронт України.

“Ще один митрополит остаточно з‘їхав з глузду…Марк продовжує боротися за церковні фінанси і, нарешті, добрався до Грушівського монастиря, намісника якого – архімандрита Пимена Мацолу- вирішив незаконно усунути від виконання управління обітеллю”, – йдеться в дописі Пінчука.

За священника, отець Пімен був призначений на руїни Грушівського монастиря, який і відродив багаторічною сумлінною працею. До того ж, Пімен є сліпим з підліткового віку, але при цьому пише книги з історії єпархії і від початку війни безплатно прихистив у монастирі багато переселенців.

Отець Андрій Пінчук нагадує, що митрополит Марк, який звільнив Пімена, поминав Московського патріарха Кіріла (Гундяєва) навіть після собору УПЦ (мп) в Феофанії.

“Марку ж потрібні кошти- і побільше- і слухняні раби московського білокукольного чьорта. Покайся, митрополите Марк!”, – підсумував Пінчук.

Як повідомлялось раніше, закарпатський архієрей УПЦ МП Марк (Петровцій), в єпархії якого СБУ проводила обшуки, має паспорт росії. Міграційна служба України скасувала громадянство п’ятьох представників УПЦ (МП), серед яких є і митрополит Марк.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер