<

На Закарпатті лавина накрила групу туристів, один постраждав

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:50 | 24.01.2022 / Новини / , /
Перегляди
186
/ Коментарі відсутні

23-го січня об 11:31 поблизу метеостанції Плай в Мукачівському районі під час проходження туристичного маршруту групою у складі 9 осіб, п’ятьох з них накрило лавиною.

Частину людей засипало снігом, один турист постраждав, пише Українська правда.

Як зазначають, надзвичайники змогли допомогти їм завдяки мобільному застосунку «Порятунок у горах».

«Туристи відкопались самостійно, але одна людина постраждала внаслідок потрапляння у лавину та потребує в транспортування. Для допомоги залучено гірських рятувальників сіл Н.Ворота та Пилипець, загалом 10 осіб та 3 одиниці техніки», – йдеться у повідомленні.

Рятувальники зазначають, що снігопади та хуртовини на високогір’ї становлять пряму загрозу для життя та здоров’я туристів, які попри застереження надзвичайників вирушають у негоду в гори.Та, попри усі заклики та звернення, туристи продовжують наражати себе на небезпеку у горах.

Як пише «Громадське», туристів знайшли за допомогою додатку «Порятунок у горах». Уже о 15:35 рятувальники дісталися до травмованого туриста й надали йому долікарську допомогу.

О 16:10 рятувальники почали спуск туристів, а о 18:45 доставили їх до села Гукливий. Травмований турист перебуває в задовільному стані й буде самостійно звертатися до медзакладу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер