<

На «Ягодині» затримали 4 тонни брендового одягу з Бельгії: везли під виглядом гуманітарки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:19 | 4.10.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Новенький брендовий товар на пункті пропуску «Ягодин» видавали за дитячий «секонд хенд», який везли в один зі столичних благодійних фондів. Його вартість оцінюють в 12 мільйонів гривень.

Незаконну оборудку припинили на днях: оперативні співробітники знали завчасно про ймовірність перевезення товарів, – повідомляє Держприкордонслужба України.

Охоронці держрубежу спільно з представниками Волинської митниці направили на поглиблений огляд транспортний засіб, який підозрювався у перевезенні контрабанди.

“Згідно з документами, причепом вантажівки «Рено» з Бельгії везли гуманітарний вантаж (переважно для дітей): іграшки, зимовий одяг, сорочки, парасольки тощо. Усі без винятку речі у вантажівці значилися як вживані. Їх направляли на адресу одного з київських благодійних фондів”, – йдеться у повідомленні.

 Після огляду з’ясувалось, що її вміст не відповідає заявленому в документах. З кузова вивантажили близько 4-х тонн нового краму: сорочки, штани, спідниці – майже 8 тисяч одиниць товарів більше сотні найменувань. Сума оцінки затриманого вантажу складає близько 12 мільйонів гривень.

Відносно керівника фірми відправника складено протокол про порушення митних правил (за ст. 483 МКУ). Йому загрожує конфіскація товару та штраф у розмірі повної вартості вилученого.

Другий такий випадок трапився того ж дня на Львівщині – у пункті пропуску «Рава-Руська» – там виявили схожу спробу контрабанди. Туди теж прибула вантажівка, нібито з «секонд хендом», а насправді – з новим одягом. За цим фактом ДБР розпочало кримінальне провадження. Деталі затримання будуть відомі після розвантаження товару.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця