<

На «Ягодині» запустили автоматичний сканер для вантажівок: він має скоротити час перевірки до 10 хвилин

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:41 | 14.01.2020 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

З 14-го січня на пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ» запрацював сканер для вантажівок.

Сканери автоматично надсилають дані до центрального апарату Держмитслужби в електронному вигляді, про це повідомив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук у своєму телеграм-каналі.

«Тепер час на перевірку вантажу скоротиться до 10 хвилин. Відсьогодні на пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ», що на кордоні з Польщею, працює сканер для вантажних транспортних засобів. Це має викорінити корупцію на митниці. Сканування відбувається без участі співробітників — тому і час на перевірку вантажу скорочується», — повідомив Гончарук.

За його словами, сканування відбувається без участі співробітників митниці. Він зазначив, що на пункті пропуску «Чоп» огляд вантажу скоротився до 7 хвилин замість 3-4 годин.

Дані зі сканерів надсилатимуться до центрального апарату Державної митної служби. Це має запобігти корупційним випадкам під час перевірки вантажів на митниці.

Сканери вже працюють на Ягодині, Краковці, Раві-Руській, Шегинях, Ужгороді, Чопі, Порубному.

Нагадаємо, 25-го жовтня Кабінет міністрів України доручив митниці запустити стаціонарні сканери на митних пунктах. Як виявили урядовці, ці сканери митниці закупили та встановили, однак їх не використовують через бюрократичні перешкоди, які не дають змоги запустити сканери.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця