<

На «Ягодині» вилучили неоподатковані товари вартістю понад 220 тисяч гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:21 | 16.04.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ 1 коментар

За добу на митному посту «Ягодин» у двох громадян – мешканців прикордоння було вилучено на склад Волинської митниці промислових товарів на понад 220 тисяч гривень. Це сталось через перевищення допустимого ліміту неоподаткованого імпорту.

Про це 15-го квітня повідомила прес-служба Волинської митниці.

Для «особистого споживання, не пов’язаного з підприємницькою діяльністю» двом людям знадобилось 509 предметів дитячого одягу (штани, светри, футболки, сукенки, головні убори тощо) та 434 одиниці жіночої білизни.

Наміри уникнути оподаткування цього імпорту були викриті волинськими митниками у ході повного огляду автомобілів з перерахунком товарів водіїв та пасажирів, які їх перевозили.

Промислові товари залишаються найчастішими предметами правопорушень, які вчиняють громадяни в зоні діяльності Волинської митниці. За перший квартал цього року на склади митниці для тимчасового зберігання (до остаточного рішення суду) було реально вилучено товару на майже 18 мільйонів гривень.

62 відсотки справ про порушення митних правил, складених під час ввезення товарів на територію України, стосувалось незадекларованого переміщення виробів масового споживання.

Водночас, під час вивезення товару за межі України найчастішими предметами правопорушень стають тютюнові вироби. Їх вилучали у 40 відсотках «експортних» справ, за перший квартал цього року – на більш ніж 660 тис грн.

У Волинській митниці наголошують, громадянин, який був відсутній в Україні більше ніж 24 години та який в’їжджає в Україну не частіше одного разу протягом 72 годин, має право без оподаткування ввезти через автомобільний пункт пропуску до 50 кг товару для особистого використання, фактурна вартість якого не перевищує 500 Євро.

Стаття 472 Митного Кодексу України за порушення таких вимог передбачає конфіскацією незадекларованого товару та  накладення штрафу у розмірі 100 відсотків його вартості.




один коментар
  1. виходячи з вищевикладенного в Україні можна накуритися дешевих цигарок, але на дупу вдягнеш тільки те що виробляють за кордоном

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер