<

На «Ягодині» утворилася велика черга з вантажівок

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:22 | 16.01.2019 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Станом на ранок 16 січня через збіг об’єктивних, на магістралі Ковель – Ягодин накопичилась черга з близько 400 вантажних транспортних засобів на виїзд у Польщу.

Вантажні авто стоять в очікуванні перетину кордону на ділянці дороги між селами Старовойтове – Коцюри Любомльського району (близько 8 км), – повідомляє Волинська митниця ДФС.

Черга накопичилась 12-15 січня 2019 року через профілактичні роботи з обслуговування електронних систем митного контролю та митного оформлення товарів і транспортних засобів, які 12 -14 січня  проводила польська сторона. Митниця заздалегідь інформувала міжнародних перевізників про можливі затримки з оформлення вантажів.

До того ж, 15 січня о 10 годині 15 хвилин вийшов з ладу один з серверів ЄАІС ДФС. Це призвело, у тому числі, до того, що оформлення митних декларацій типу ЕЕ в автоматичному режимі на центральному рівні стало тимчасово неможливим. Аварійну ситуацію усунули того ж дня о 17 год 30 хв.

Проте кількість накопичених у ці дні фур перевищує технічну здатність міжнародного пункту у пропуску  вантажівок (200 ТЗ за 12 годин). Відтак, час очікування на перетин державного кордону на Ягодині становить більше доби.

Волинська митниця ДФС вживає усіх можливих заходів, в тому числі шляхом переговорів із суміжною стороною, для відновлення ритмічності пропуску. Попри це, рекомендує міжнародним перевізникам слідкувати за онлайн-картами для раціонального планування маршрутів доставок за зовнішньо-економічними торговельними операціями.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця