<

На «Ягодині» торгують чергою: поліція прокоментувала ситуацію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:10 | 15.09.2022 / Новини / , , /
Перегляди
254
/ Коментарі відсутні

Черга з фур до «Ягодина» тягнеться більш як на 40 кілометрів. Довжелезна шеренга зайняла цілу смугу міжнародної траси Ковель-Ягодин. Далекобійники змушені стояти добрий тиждень, аби добратися до кордону. На фоні цього розвиваються нові види бізнесу.

Як кажуть водії, за три тисячі гривень до пункту пропуску можна добратися за один день. Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс»

Черга утворилася понад місяць тому. Пропускна система дала збій як на українській, так і на польській стороні. Зокрема, зі сторони Польщі активісти заблокували дорогу і поставили такі умови: повернути окремою смугою порожні  вантажівки, відновити дозволи для українських перевізників, зебезпечити цілодобовий фітосанітарний контроль.

І хоча пункти пропуску Ягодин-Дорогуськ вже розблоковані, ситуація з чергою ще критична. Станом на 13-те вересня колона тягнулася на понад 40 кілометрів. 

Щодня привозять хліб, обіди поміж машинами розвозять місцеві. А деякі хитруни навчалися й заробляти на такій ситуації – торгують чергою: проїхати поза колоною коштує три тисячі гривень.

Такі вимоги ставить нібито місцева поліція, кажуть водії. Коли «купуєш» чергу, то вантажівку супроводжують до кордону. Без «допомоги», черга рухається на 200-300 кілометрів за ніч.

Як пізніше зазначили в поліції Волині, висловлені в матеріалі суб’єктивні судження не підтверджені жодними фактичними даними чи доказами.

“Дійсно, на кордоні наявна черга з вантажних автомобілів. І наряди поліції присутні там для забезпечення громадського порядку та недопущення порушення правил дорожнього руху”, – йдеться у повідомленні.

В окремих випадках поліцейські здійснюють супровід автомобілів поза чергою, щоб пришвидшити перетин ними кордону. Супровід здійснюється лише тих транспортних засобів, які їдуть за кордон по вантаж, що має важливе значення для сил оборони держави або призначений для забезпечення гуманітарних потреб постраждалих від російської агресії мирних людей.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер