<

На Ягодині перевіряють громадян на штам коронавірусу «Дельта»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:53 | 8.07.2021 / Новини / , /
Перегляди
197
/ Коментарі відсутні

На одному з чотирьох пунктів пропуску Волині – «Ягодин» за добу зробили 15 експрес-тестів на визначення антигену коронавірусу в людей, які в’їжджають із країн, де поширений штам вірусу «Дельта».

Про це Суспільному повідомила лікарка-епідеміологиня Ольга Богачевська.

Станом на 7-ме липня країн, у яких поширений штам COVID-19, є п’ять: Великобританія, Португалія, Ірландія, Росія та Індія. Зі слів епідеміологині, у 15 осіб, котрі цієї доби в’їхали в Україну та попередньо перетинали кордон із Португалією, тести були негативними.

Одне тестування триває майже пів години: перевіряють людей, які більше тижня були в країнах з високим поширенням коронавірусу “Дельта”, каже Ольга Богачевська. Для медиків облаштували окреме приміщення для експрес-тестування. Тести роблять цілодобово. Щоранку о 9-й годині на зміну виходить інший працівник.

У перший день заступила на чергування помічниця епідеміолога Наталія Зінчук. Із її слів, спершу людина заповнює заяву, а після цього медик одягає захисний щиток і готується робити сам тест.

Тест складають до проходження паспортного контролю у волинських пунктах пропуску “Ягодин”, “Доманове”, “Дольськ”, “Устилуг”. Українці можуть скласти тест чи встановити додаток “Вдома” і бути на самоізоляції 14 днів. Із 9-ої до 15-ої годин 7 липня експрес-тест нікому не робили.

“Якщо громадяни з вище вказаних країн не мають полісу чи результату тестування, який провели не пізніше, як за 72 годин, до перетину кордону, то такому іноземцю ми офіційно відмовляємо у в’їзді”, – розповів технік прикордонної служби “Ягодин” Богдан Демчук.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер