<

На виборах ректора ЛНТУ журналістам перешкоджали у роботі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:57 | 21.06.2015 / Новини /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Через смерть попереднього ректора Луцького національного технічного університету Віктора Божидарника у виші провели вибори нового очільника.

Подія відбулась у середу, 17 червня. На посаду ректора ЛНТУ претендували 8 кандидатів: професор Зоряна Герасимчук, рофесор Сергій Пустюльга, доктор технічних наук, професор Петро Савчук, кандидат технічних наук, доцент Ігор Бурчак, доктор технічних наук, кандидат технічних наук, доцент Валентин Талах, доктор економічних наук, доктор технічних наук, професорВолодимир Дідух, доктор технічних наук, професор Віктор Марчук, доктор географічних наук, професор Ярослав Мольча, – повідомляє Громадське.Волинь.

«У нас голосують всі науково-педагогічні працівники, які працюють у навчальному закладі. Це складає 75% виборців. Решта 25%, які залишилися розподіляються так: не менше 15% студентів і не більше 10% інших робітників». – заявив голова головної виборчої комісії ЛНТУ Олександр Бондарський.

Водночас, посадовець зазначає, що явка виборців досить висока. Так, у Луцьку, станом на 14.00 проголосувало близько 90% виборців. Окрім звичної процедури, під час виборів трапився неприємний інцидент. Виборча комісія заборонила журналістам бути присутніми під час підрахунку голосів, посилаючись на норму Положення про вибори ректора ЛНТУ.

«Після завершення голосування, приміщення для голосування зачиняється, і в ньому мають право перебувати тільки члени виборчої комісії, представники Міністерства освіти і науки України, кандидати і спостерігачі. Зараз 15.00. Всіх інших прошу залишити приміщення для голосування.» – зазначив Бондарський.

Через такі дії комісії журналіст інформаційного агентства «Четверта влада» Юрій Горбачвикликав правоохоронців.

«Журналіст має право збирати інформацію за допомогу технічних заходів у всіх випадках, коли це не заборонено законом. Тут це не заборонено. Міліціонер, який прийшов на виклик сказав, що він не має права вриватись чи навіть заходити в приміщення, де відбувається підрахунок голосів. Він сказав, що справа може бути скерована до суду, як цивільно-правові відносини.» – заявив Горбач.

За результатами голосування, найбільше голосів набрав Петро Савчук – 39,02%. За Зоряну Герасимчук проголосувало 21,85% виборців. Третє місце посів Сергій Пустюльга (10,86%). Володимир Дідух отримав 10,28% голосів. Майже 7% голосів отримав Валентин Талах. Так як за результатами виборів ніхто з кандидатів не набрав більше 50% голосів, то у виші відбудеться другий тур виборів. Кандидатами на пост ректора вишу буде Петро Савчук та Зоряна Герасимчук.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця