<

На волинській митниці з жовня діятимуть нові правила процедури спільного транзиту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:18 | 29.09.2022 / Новини / /
Перегляди
209
/ Коментарі відсутні

З 1-го жовтня в Україні наберуть чинності положення Конвенції про процедуру спільного транзиту.

Про це повідомляє фейсбук-сторінка Волинської митниці.

«З цього приводу також звертаємо увагу суб’єктів зовнішньо-економічної діяльності на такі нюанси імплементації Конвенції. Відповідно до частини третьої статті 1 Митного кодексу України, якщо міжнародним договором України, згода на обов’язковість якого надана Верховною Радою України, встановлено інші правила, ніж ті, що передбачені Митним кодексом України, застосовуються правила міжнародного договору», – йдеться в повідомленні.

Таким чином, з 1-го жовтня цього року посадовці митних органів керуватимуться положеннями Конвенції про процедуру спільного транзиту, а також положеннями інших нормативно-правових актів з питань митної справи у частині, що їй не суперечать.

«Одночасно з набранням чинності для України вимог Конвенції про процедуру спільного транзиту втрачають силу положення Закону України від 12.09.2019 №78-IX “Про режим спільного транзиту та запровадження національної електронної транзитної системи”.

Це означає, що з 1 жовтня 2022 року буде припинено прийом до оформлення декларацій спеціального типу T1UA. Водночас спрощення, отримані суб’єктами ЗЕД відповідно до Закону України від 12.09.2019 №78-IX, будуть діяти і після початку міжнародного застосування NCTS», – уточнюють митники.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок