<

На Волинських заправках виявили фальшиві гроші

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:44 | 24.08.2019 / Новини / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

В Україні у серпні 2019 року з обігу вилучено партію підроблених 500-гривневих банкнот зразка 2006 року, виготовлених струменевим друком з імітацією ультрафіолетового захисту. Фальшивки збували переважно на автозаправних станціях, зокрема, і у Волинській області.

Про це повідомляє пресслужба Національного банку України, – передає Укрінформ.

“Національний банк інформує, що у серпні цього року зафіксоване збільшення вилучення з обігу підроблених банкнот номіналом 500 гривень зразка 2006 року, виготовлених струменевим друком з імітацією ультрафіолетового захисту”, – зазначається у повідомленні.

Йдеться, зокрема, про вилучення близько 60 банкнот, що збувалися у касах автозаправних станцій у різних регіонах країни (м. Київ та Київська, Закарпатська, Волинська, Черкаська, Житомирська області).

“При неуважному візуальному та тактильному контролі елементів захисту банкноти без використання спеціальних детекторів, що дозволяють перевіряти справжність банкнот в ультрафіолетовому та інфрачервоному промінні, такі підробки можуть становити потенційну небезпеку”, – застерігають у НБУ.

Тож Національний банк закликає громадян, а також касових працівників банків та працівників торгівельних установ, які працюють з готівкою, не забувати про основні елементи захисту банкнот гривні та способи перевірки їхньої справжності.

Головне, що слід пам’ятати, – у разі сумнівів потрібно не поспішаючи перевірити декілька захисних елементів.

Детальну інформацію про всі банкноти національної валюти, які перебувають в обігу, та їх елементів захисту можна знайти за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Національного банку, кількість та сума підроблення банкнот гривні за перше півріччя 2019 року знизилися на 26% та 20% відповідно проти аналогічного періоду торік.

Як і в попередні роки, більшість (99%) вилучених з обігу в першому півріччі підроблених банкнот гривні припадала на банкноти чотирьох номіналів: 500 грн (50% від загальної кількості вилучених підробок); 100 грн (24%); 200 грн (14%); 50 грн (11%).




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер