<

На Волинській митниці за підроблені документи в підприємця конфіскують автобус

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:49 | 11.04.2019 / Новини / , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Волинські митники ДФС через взаємодію з європейськими колегами викрили підприємця, який підробив документи на вживаний автобус для пасажирських перевезень MERSEDES-BENZ, 2011 року виготовлення. За це підприємця отштрафували на 280 тисяч грн з конфіскацією транспортного засобу.

Зокрема, під час перевірки автентичності поданих до митного оформлення на митний пост Луцьк документів, офіційно доведено факти подання недостовірних відомостей про реєстрацію та вартість транспортного засобу, – заявляють у Волинській митниці ДФС.

За твердженнями самого підприємця, зазначений автобус офіційно використовувався для перевезень у Швейцарській Конфедерації і був придбаний ним у цій країні за 8000 Євро. Натомість митні органи Польщі вказали на те, що цей автобус продали фізичній особі за 35000 злотих на території сусідньої держави.

А уповноважені особи кантону «Тургау» Швейцарської Конфедерації засвідчили, що подане митним органам України свідоцтво про реєстрацію цього автобуса є підробленим, номерні знаки також підроблені, і загалом вищевказаний транспортний засіб ніколи не використовувався в їхній державі.

За подання до митного контролю неправдивих відомостей з документами, отриманими незаконним шляхом, підприємця притягнуть до відповідальності за ст. 483 Митного Кодексу України. Його фірмі доведеться сплатити штраф у повному розмірі вартості автобуса (35 тисяч злотих на дату правопорушення за курсом НБУ складало понад 280 тис грн). Крім того, транспортний засіб як предмет правопорушення підлягає конфіскації за рішенням суду.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер