<

На Волині знищили чотири кілометри браконьєрських сіток

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:23 | 1.12.2022 / Новини / , /
Перегляди
181
/ Коментарі відсутні

25-го листопада Волинський рибоохоронний патруль знищив 171 одиницю (майже 4 км) заборонених знарядь та засобів лову, серед яких переважну більшість складали сітки — 151. Окрім сіток, утилізовані також інші популярні знаряддя браконьєрів: «екрани», «ятері», «косинки», «кловні», «ості» та «підсаки».

Це сітки, які не підійшли волонтерам для перетворення на маскувальні, – інформує Волинський рибоохоронний патруль..

Знищувалися знаряддя лову, вилучені згідно з актами виявлення і вилучення безгосподарського майна та конфісковані у порушників. Ліквідація здійснювалася шляхом приведення сіток у непридатність для використання – рубанням та різанням.

«Вилучені у порушників заборонені знаряддя лову передаються на склад конфіскованого майна і до рішення суду зберігаються як доказова база. При винесенні постанови суд вирішує, що з ними робити – повернути порушнику або знищити. Крім того, від початку війни волинські рибоохоронці передали 910 од. сіток, а це приблизно 40 км сітних знарядь, волонтерським організаціям для виготовлення маскувальних сіток», – розповів начальник Управління Держрибагентства у Волинській області Тарас Куньчик.

Повідомляють, що за використання заборонених знарядь лову (сітки без дозволу на промисел, електрострум, вогнепальна зброя тощо) передбачена адміністративна відповідальність за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

Дана стаття передбачає накладення штрафу у розмірі від 340 грн до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних живих ресурсів.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Якщо ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360 78 40.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер