<

На Волині збільшилась заборгованість з зарплат

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:43 | 31.10.2014 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
1395849268_zarplata-zaborgovanist

Окремі волинські підприємці продовжують здійснювати свою діяльність, порушуючи законодавство, – повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

Зокрема, як розповів радник голови ОДА Сергій Кошарук, заборгованість із виплати заробітної плати з початку року збільшилась у 4,3 рази, у тому числі на економічно активних підприємствах – у шість разів, – повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

Зі слів виконувача обов’язків начальника головного управління Державної фіскальної служби України в області Віталія Чуя, в області низка підприємців здійснює діяльність з порушенням законодавства.

З його слів, незважаючи на прибутковий бізнес деяких торгово-розважальних закладів, – заробітна плата найманих працівників залишається нижчою мінімального рівня, що призводить до значних втрат бюджету.

Окрім того, не всі працівники офіційно оформлені. Згідно з результатами перевірок, 29% суб’єктів підприємницької діяльності сплачують своїм працівникам зарплату нижче встановленого рівня. 66 підприємців, які мають пилорами, офіційно працюють без найманих працівників. Крім того, зафіксовано

33 лісопереробника, які офіційно не декларують свої доходи.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик звернувся з проханням до правоохоронних органів перевірити законність діяльності усіх вищезаначених підприємств.

Водночас, директор Волинського центру зайнятості Раїса Кучмук пропонує впровадити європейський досвід «боротьби» із заборгованостями зарплати, про який дізналася в Польщі.

Йдеться про виплату боргів із Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, якщо правильно розподілити його ресурси.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер