<

На Волині запускають систему GPS-моніторингу автобусів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:04 | 17.05.2016 / Новини /
Перегляди
2
/ 1 коментар

Систему моніторингу оптимізації маршрутної сітки та координації розкладів руху пасажирського транспорту запускають на Волині для цього найближчим часом організують тендер, на якому виберуть провайдера, який буде надавати послугу.

Про це йшлось під час засідання постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства сьогодні, 17 травня, – пише ІА Волинські Новини.

Як розповів директор департаменту інфраструктури та туризму обласної державної адміністрації Іван Мирка, з початку 2015 року департамент проводить оптимізацію маршрутної мережі області. Для цього створили робочі групи по організації моніторингу пасажирських перевезень на приміських маршрутах, спільно з сільськими радами вивчають попит і проводять обстеження пасажиропотоків існуючій транспортній мережі чи ділянках автобусних маршрутів загального користування.

Для задоволення потреб мешканців області в комфортних, безпечних та якісних пасажирських перевезеннях, відображенні інформації про рух транспорту через інтернет або мобільні додатки, департамент розробляє умови та порядок проведення конкурсу на визначення системи моніторингу оптимізації маршрутної сітки та координації розкладів руху пасажирського транспорту, забезпечення дієвого контролю, управління організації та обліку роботи пасажирського транспорту загального користування, які не виходять за межі Волинської області.

«Взяти участь у конкурсі можуть всі охочі підприємства та які відповідають умовам конкурсу», – наголошує Мирка.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, спеціальну телефонну програму для контролю руху маршруток розробили у Луцьку ще у 2013 році. За допомогою цієї програми можна контролювати рух маршруток через мобільний додаток або сайт. Таким чином, програма показує на карті Луцька усі маршрутні таксі, які обладнані GPS навігаторами. Дані оновлюються кожних 10 секунд.

Android-версія з’явилась ще 3 роки тому, в той час як програму для планшетів та телефонів Apple реалізували лише 2016 року.




один коментар
  1. Черговий “розпил” бабла з участю ПП Візор.
    Очікуйте підвищення тарифів за проїзд в транспорті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер