<

На Волині закінчилася 4-та хвиля мобілізації. Стартувала 5-та

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:55 | 19.04.2015 / Новини / /
Перегляди
2
/ 1 коментар

Аналізували зроблене й окреслювали план подальших дій в розрізі державних мобілізаційних завдань сьогодні під час розширеного засідання ради оборони області.

Варто зауважити, що цього разу засідання відбувалося в режимі відеоселектору й за участі голів райдержадміністрацій та райрад, міських голів та військових комісарів. У такому форматі працюватимуть і надалі. Мало того, а про це повідомив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, уже наступного разу представники районів будуть доповідати й інформувати склад ради оборони про стан справ на місцях. Відділ інформаційної політики обдержадміністрації.

Перш ніж почати говорити про завершення 4-ї черги мобілізації та старт 5-ї, Володимир Гунчик представив нещодавно призначеного керівника УСБУ у Волинській обл. Юрія Фелонюка, котрий відповідно до посади входить до складу ради оборони.

Потому в.о. військового комісара обласного військкомісаріату Анатолій Кулик поінформував присутніх про виконання завдань 4-ї хвилі мобілізації. Тож волиняни мали би поставити 1 тис. 921 військовозобов’язаних, із яких 141 – офіцери, та 63 одиниці техніки. Щодо військовозобов’язаних, то завдання виконано на 82%: 1 тис. 578 земляків мобілізовано, з яких 131 – офіцер (93%). Техніки волиняни спромоглися передати 38 одиниць, а це – 60% від запланованого. Краще впоралися у Маневицькому, Любомльському, Горохівському та Локачинському р-нах. Непогані показники оприлюднюють і у ківерцівському військкоматі. Натомість у ратнівсько-старовижівському та любомльському – чимало «хвостів».

Окреслив Роман Кулик і проблемні питання, котрі ставали серйозною перепоною в роботі. Мова – про масове ухиляння від виконання громадянського обов’язку. Окрім того, є питання й до роботи військоволікарських комісій, позаяк статистика свідчить про низький рівень придатності військовозобов’язаних й масове скерування на дообстеження.

– Зроблено багато висновків і напрацьовано чимало пропозицій, які слід врахувати в подальшій роботі, – наголосив Володимир Гунчик. – Позитивно характеризую співпрацю військових комісаріатів із правоохоронцями.

Також голова облдержадміністрації відзначив: у тих районах, де призначено голів райдержадміністрацій, особливих проблем із виконанням завдань мобілізації не виникає, чого не можна сказати про ті волинські куточки, де й досі виконавча влада зостається без керівника.

Тож, підсумовуючи роботу в рамках 4-ї хвилі мобілізації, Володимир Гунчик окреслив чіткі завдання: районній владі проаналізувати всі недоліки, провести зустрічі з силовиками та представниками правоохоронних органів й забезпечити виконання завдань 5-ї хвилі.

Уже 10 квітня розпочнуться перші заходи наступної хвилі мобілізації. Завдання для Волині – 738 військовозобов’язаних, із яких офіцерів слід поставити 67 осіб, та 25 одиниць техніки.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа