<

На Волині з початку року виникло понад 1000 пожеж

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:48 | 22.08.2019 / Новини / /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

З початку року на території області виникли 1111 пожеж, в яких загинули  22 людини, врятовано 14, з них 2 дітей.

Про це повідомив заступник начальника Управління Державної служби  України з надзвичайних ситуацій в області Костянтин Романчук під час чергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка відбулася 22-го серпня, – йдеться на сайті Волинської ОДА.

За словами рятувальника, для оперативної ліквідації пожеж важливе значення відіграє наявність справних джерел протипожежного водопостачання. На території Волинської області в експлуатації налічується 2373 пожежних гідрантів. Більша частина пожежних гідрантів розташована на вуличних водопровідних мережах – 1475, решта 898 – на територіях об’єктів.

«Однак, на сьогодні залишаються 17 гідрантів, які все-ще потребують ремонту, а саме: 13 в місті Луцьку та Луцькому районі, три в Ковелі, один в Горохові. Основними причинами несправностей є низька посадка гідранта: несправність штока, який засипаний сміттям або заасфальтований», – зазначив Романчук.

Окрім того, на території Волинської області є 1056 водонапірних веж, з яких 22 перебувають в несправному стані, а саме: в Рожищенському районі – 11, Горохівському та Ратнівському районах – по 4, Луцькому, Старовижівському та Маневицькому районах по 1.

«Також викликає стурбованість значна кількість веж, необладнаних пристроями для забору води. В області їх налічується 50. Лише протягом останньої перевірки в травні поточного року виявлено 12 нових необладнаних: 8 в Горохівському та 4 в Ратнівському районах. Основною причиною такої ситуації є те, що приватні власники демонтують зовнішні крани водонапірних веж, не бажаючи щоб сторонні люди користувались водою», – додав чиновник.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок