<

На Волині з літака розкидають вакцину від сказу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:20 | 20.10.2021 / Новини / , , /
Перегляди
712
/ Коментарі відсутні

На Волині літаками розкидають приманки для диких звірів із вакцинами від сказу. Авіація працюватиме декілька днів, доки не охоплять усі заплановані площі.

Про це розповів Суспільному заступник начальника Держпродспоживслужби області Сергій Войтюк.

До робіт залучили чотири літаки АН-2 з Вінниччини. Вони здіймаються у повітря на аеродромі, що в селі Радовичі Ковельського району. Цього ранку, через погані погодні умови, із чотирьох літаків вилетів один.

В літаки вантажать коробки з вакцинами від сказу, які викидатимуть на запланованих ділянках. Представник Укрветпромпостачу, фірми-виробника препарату, Роман Гунарі каже, що на 1 квадратний кілометр скидають 25 приманок.

“Є приманка, яка складається з м’ясокосного борошна, всередині – блістер, який заповнений вакциною. Коли лисиця знаходить цей кубик, він має запах, вона прокусує його, вакцина потрапляє їй на слизову оболонку”, – пояснює Роман Гунарі.

Протягом жовтня в ареали проживання диких хижаків потрапить 430 тисяч доз вакцин від сказу. Авіація розкидає її на площі 17 тисяч гектарів, – розповів Сергій Войтюк. З його слів, в області цього року зафіксували 17 випадків захворювання тварин сказом.

“Це по 6 випадків лисиці і собаки, 3 випадки – коти і 2 випадки – велика рогата хвороба”, – додає заступник начальника Держпродспоживслужби.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер