<

На Волині вилучили бурштину майже на мільйон

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:55 | 7.07.2017 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Понад 30 кілограм бурштину вилучили співробітники Управління захисту економіки в Волинській області Нацполіції, слідчі Камінь-каширського відділу поліції за процесуального керівництва Камінь-Каширського відділення Маневицькоі місцевої прокуратури у громадян.

Оперативниками обласного управління захисту економіки були виявлені факти незаконного видобутку бурштину.  В межах провадження, відкритого слідчими поліції за ч.2 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України, поліцейські встановили громадян, причетних до протиправної діяльності, а також місця зберігання дорогоцінного каміння, – про це інформує Департамент захисту економіки Національної поліції України.

На підставі ухвали суду правоохоронці провели санкціоновані обшуки на території Ковельського та Маневицького районів.

Співробітники Управління захисту економіки в Волинській області Нацполіції, слідчі Камінь-каширського відділу поліції за процесуального керівництва Камінь-Каширського відділення Маневицькоі місцевої прокуратури вилучили понад 30 кг, як обробленого, так і необробленого, бурштину.

Більшість “сонячного каміння” вищої якості. За попередніми даними вартість дорогоцінного каміння сягає понад один мільйон гривень.

За порушення правил охорони або використання надр законодавством передбачено покарання у вигляді штрафу від  6,8 тисяч до 13,9 тисяч або обмеження волі на строк до 3-х років, або позбавлення волі на той самий строк.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер