<

На Волині викрили чоловіка, котрий відправляв людей у трудове рабство в Білорусь

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:20 | 3.09.2020 / Новини / /
Перегляди
5
/ 1 коментар

Викрили  29-річного волинянина, котрий у 2014 році шляхом обману завербував і перемістив до Республіки Білорусь чотирьох волинян та із застосуванням щодо них  психологічного та фізичного тиску, обмеження свободи  пересування, здійснював їх примусову трудову експлуатацію, пов’язану із роботою в колгоспах Мінської області. 

Про це інформує сектор комунікації поліції Волині.

Зловмисника взяли під варту та оголосили йому підозру в скоєнні злочину передбаченого ч.2 ст. 149 Кримінального кодексу України. Заробітну плату потерпілих привласнював. 

Слідчі слідчого управління ГУНП у Волинській області повідомили волинянину про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі строком від п’яти до 12 років з конфіскацією майна або без  такої.

Здійснюються заходи, спрямовані на встановлення інших осіб причетних до незаконної діяльності, організованої волинянином, а також громадян, котрі постраждали в її внаслідок.

До слова, співробітники поліції встановили причетність зловмисника до  вчинення аналогічного злочину у 2016 році. Кримінальне провадження з обвинувальним актом скеровано до суду.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок