<

На Волині викрили банду, яка застосовуючи насилля, «вибивала» неіснуючі борги

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:08 | 29.12.2020 / Новини / /
Перегляди
16
/ Коментарі відсутні

На Волині СБУ блокувала діяльність організованого угруповання, яке тероризувало жителів регіону.

Організованого угруповання спеціалізувалося на насильницькому вимаганні великих сум грошей з місцевих жителів, – повідомляє пресслужба СБУ Волині.

За попередніми даними слідства, групу організували троє засуджених, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів. До банди вони залучили чотирьох представників кримінальних кіл регіону. Встановлено, що зловмисники «вибивали» неіснуючі борги з громадян, у тому числі з підприємців.

Для цього фігуранти створювали штучні конфліктні ситуації, а також застосовували до потерпілих психологічний тиск і погрожували їм фізичною розправою. Співробітники СБУ задокументували декілька фактів вимагання учасниками угруповання грошей з потерпілих.

Правоохоронці затримала двох активних членів групи під час отримання чергової суми «данини».

У ході обшуків у місцях позбавлення волі та за адресами проживання фігурантів правоохоронці виявили мобільні телефони, чорнові записи із доказами протиправної діяльності та гроші, отримані злочинним шляхом.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України, готується повідомлення про підозру організаторам та учасникам угруповання. Також перевіряється причетність зловмисників до вчинення інших тяжких злочинів.

Заходи із документування та затримання зловмисників проводились спільно з Головним управлінням Національної поліції у Волинській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа