<

На Волині вшанували пам’ять вояків УПА. Фото

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:00 | 14.10.2014 / Новини / , , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні
SAMSUNG CAMERA PICTURES

У Нововолинську на Покрову, 14 жовтня, відбулась панахида на честь воїнів УПА,  – повідомляє інтернет-видання “БУГ”.

Служба відбулася  за участі ветеранів УПА, заступника міського голови Андрія Стронського, нововолинського духовенства та мешканців Нововолинська.

«Це свято є шанованим у нас у місті, тим паче, що у нас в Нововолинську велика кількість воїнів УПА, на даний час їх 69. Вони похилого віку, вони відходять від нас, на жаль», – розповів Андрій Стронський. Також заступник міського голови зауважив, що богослужіння відбувається щороку у Покровській церкві на бульварі Шевченка, потім служба біля пам’ятного знаку воякам УПА, а потім учасників ходи традиційно запрошують на концерт у Нововолинський центр дитячої та юнацької творчості.

Маршрут пролягав від Хрестовоздвиженської церкви до Братської могили. Перед початком ходи усі присутні заспівали повстанських пісень. Учасників ходи дуже поважного віку від Покровської церкви підвезли автобусом.

Біля пам’ятника воякам УПА священики провели молебень, на якому присутні помолилися за душі усіх полеглих за незалежність і територіальну цілісність України. Після цього заступник міського голови та учасники УПА поклали квіти до пам’ятного знаку.

Учасників ходи запросили відвідати концерт «А ми тую стрілецькую славу збережемо», який організували школярі у Нововолинському центрі  дитячої і юнацької творчості. Присутні вшанували пам’ять загиблих за волю України хвилиною мовчання, після чого до присутніх з вітальним словом звернувся Андрій Стронський.

«Вояки УПА в холоді та голоді ішли до своєї мети. Цій меті, самостійній Україні, сотні тисяч молодих людей віддали найдорожче – молодість, надії  і власне життя», –  сказав заступник мера.

Також він наголосив, що хоч УПА і не вдалося перемогти у 40-х роках, непереможною залишилася їхня велика ідея  незалежної України, тому усі повинні пам’ятати і бути вдячними людям, які виборювали незалежність у ті буремні часи.

Після завершення промови розпочався концерт, під час якого школярі читали патріотичні вірші та співали пісні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця