<

На Волині вітали прикордонників. Фото

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:38 | 20.10.2014 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні
2014-10-20_prykordonnyky_047_novyy_razmer

Представники влади завітали у Луцький прикордонний загін, аби привітати його колектив з нагоди 22-ої річниці утворення Луцького прикордонного загону Північного регіонального управління Державної прикордонної служби України у понеділок, 20 жовтня.

Військовослужбовці загону охороняють Державний кордон з Республікою Білорусь та Республікою Польща загальною протяжністю 545,5 км, – повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

В структурі Луцького прикордонного загону Державний кордон охороняє 11 відділів прикордонної служби, які розпочали своє функціонування з 2008 року. Підрозділи дислокуються на території 2 областей (Рівненської та Волинської) та 7 прикордонних районів України.

Військовослужбовці загону брали участь у захисті кордонів нашої держави у зоні АТО. На жаль, зі 105 військових, які перебували на Сході, двоє загинуло, а 13 були поранені.

На початку урочистих зборів присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих захисників країни та борців за волю і незалежність держави.

Зі словами вітань до присутніх звернулися начальник Луцького прикордонного загону полковник Ігор Бурдейний, Луцький міський голова Микола Романюк, заступник голови Рівненської облдержадміністрації Тарас Пустовіт, радники голови облдержадміністрації Борис Кондратюк та обласної ради Анатолій Бубенщиков, перший керівник Луцького прикордонного загону генерал-лейтенант у відставці Аркадій Яворський.

Міський голова Микола Романюк зазначив: “Хочу привітати ветеранів, першого командира загону Аркадія Яворського. Я пам’ятаю перші дні, перші роки становлення загону. І все те, що було закладено тоді – 22 роки тому, воно вдосконалювалось, набиралося нових форм, і сьогодні ми з гордістю можемо сказати, що кордон у нас на міцному замку. Чому на міцному замку? А тому, що його охороняють справжні професіонали, патріоти нашої держави. Дякую вам за ту службу, яку ви несете тут на території Волинської області, подякувати за те, що ви захищали і захищаєте східні рубежі України. Ми гордимося вами”.

Потому Микола Романюк нагородив Почесною грамотою міського голови старшого прапорщика Василя Козюру, оголосив Подяку міського голови майору Сергію Захарчуку та старшому прапорщику Петру Лукавому.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця