<

На Волині відновлюють меліоративні мережі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:25 | 5.06.2017 / Новини /
Перегляди
2
/ 1 коментар

На Волині провели розчищення 240 км меліоративних каналів та відновлення меліорованих земель. Це дасть змогу місцевим агрономам підвищити врожайність та розширити спектр культур.

З вересня 2014 року на Волині впроваджувався проект «Відновлення меліоративної мережі для сприяння економічного зростання сільських територій Волинської області», повідомили у Волинській облдержадміністрації.

За час його дії відновлено 240 км меліоративної мережі у 8 сільських/селищних радах Ковельського та Ратнівського районів.

Керівник моніторингової групи з реалізації проектів Бернард О’Салліван наголосив, що проект цікавий тим, що він є комплексним, тобто включає декілька аспектів: фізичний – очистку каналів, соціальний – покращення рівня життя місцевих жителів, та ін.

В свою чергу, директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко презентував ефект, що справила проведена робота на осушені території, а таких в області — 346,7 тис. га. За його словами, відновлені меліоровані землі не тільки сприяють зменшенню підтоплень населених пунктів, а й дають змогу збільшити урожаї сільськогосподарських культур, а відтак й доходи господарств і сільського населення.

Юрій Горбенко запевнив представників моніторингової групи у готовності аграрного відомства до подальшої співпраці у наступних проектах. Зокрема, уже піднімалося питання щодо створення демонстративних фермерських господарств на осушених землях, з тим, щоб продемонструвати можливості їх більш ефективного використання та диверсифікації виробництва.




один коментар
  1. Дурня повна ,бо ця совкова міліорація привела до зміни клімату на волині і ніякий урожай на тих луках не росте .Думав що дебіли вже залишились в минулому ,та ні ,вони ще і в нашому часі є і іх прізвища якраз надруковані вище .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер