<

На Волині відбувся регіональний семінар із питань національно-патріотичного виховання дітей та молоді

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:48 | 27.02.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

23 лютого 2017 року на Волині в обласному Центрі туризму, спорту та екскурсій відбувся регіональний семінар-практикум із питань національно-патріотичного виховання дітей і молоді. Основні питання, що розглядались на семінарі, – це сучасний стан національно-патріотичного виховання на Волині, що є невід’ємною складовою навчально-виховного процесу в навчальних закладах області та проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

У заході взяли участь член ради з питань національної єдності при Президентові України, директор Центру Національного Відродження Тарас Рондзістий, директор  Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Сергій Неділько, завідувач відділу Центру національно-патріотичного виховання дітей та молоді при Українському державному центрі туризму і краєзнавства Олег Бондарчук, представники  управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації, Інституту національної пам’яті у Волинській області, Волинського військового комісаріату, обласного товариства сприяння обороні України, Козацького Стрілецького Братства,  вчителі загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів області, відповідальні за роботу з національно-патріотичного виховання, представники громадських національно-патріотичних організацій, – повідомляє Освітній портал Педагогічна преса.

Сьогодні, з огляду на суспільно-політичне становище України, дедалі більшої актуальності набуває національно-патріотичне виховання молоді, формування культурних і соціальних цінностей, активної громадянської позиції, – наголошували у своїх виступах заступник начальника управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Олександр Ткачук і директор Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Сергій Неділько.

Презентуючи стан справ із національно-патріотичного виховання на Волині та роботу обласного Центру туризму, спорту та екскурсій зокрема, директор установи Леонід Толстіхін зазначив, що Центр туризму здійснює координацію інформаційно-методичної та організаційно-масової роботи з військово-патріотичного напрямку серед навчальних закладів Волині, згідно з дорученням Міністерства освіти і науки як один із напрямів позашкільної освіти. Проведення дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») є важливим елементом у виховання дітей та молоді, завдяки якому у цікавій спортивно-ігровій формі  відбувається відродження національних традицій, почуття відповідальності, обов’язку, патріотизму, вони сприяють духовному та фізичному розвитку. Останні десять років на Волині відбувається обласний Фестиваль фізичної  культури та національно-патріотичного виховання, як підсумок роботи в районах і містах області, де збираються понад півтисячі школярів.  Упродовж кількох днів діти з великим азартом і бойовим духом змагаються в різноманітних спортивних і військових випробуваннях, вчаться долати труднощі, вміти виживати в природних умовах. Це хороша школа підготовки дітей, майбутніх захисників Вітчизни, – підсумував Леонід Толстіхін.

Приклади такої роботи учасники семінару могли побачити під час перегляду фільму. Багато організаційної роботи та методичних  напрацювань у цьому напрямі підготовлено спеціалістами Центру туризму, які надають необхідну допомогу навчальним закладам області, підготовці збірних команд на Всеукраїнські змагання.

Волинь має вагомі здобутки, могутній потенціал кадрів і хороші традиції в організації та проведенні різноманітних заходів із військово-патріотичного виховання  молоді.

Учасники семінару познайомились із досвідом роботи національно-патріотичного виховання на прикладі районної ланки, зокрема Камінь-Каширської станції юних туристів (директор Тищук І.С.), школи І-ІІІ ступенів с.Гірка Полонка Луцького району (директор Мацялка В.І.) та обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою (викладач предмету «Захист Вітчизни»  – Попович Ю.В.).

Перед учасниками семінару виступили і представники громадських організацій, які ділились прикладами своєї роботи. Крім того, учасники семінару мали змогу познайомитись із виставкою «Народна війна», взяли участь у заняттях-практикумах, які проводили представники Волинського Козацького Стрілецького Братства на чолі з його отаманом Володимиром Перчуком.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер