<

На Волині вчили жінок виживати

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:44 | 26.07.2016 / Новини /
Перегляди
129
/ Коментарі відсутні

Жіночий вишкільний табір «Оріяна» відбувався упродовж семи днів в урочищі Лопатень Ківерцівського району. Як жінок з усієї України вчили виживати у волинських лісах, дивіться у сюжеті про табір, організований громадською організацією «Національний Альянс».

Збудувати шелест в лісі (хижа для укриття від опадів та холоду), знайти їжу та розпалити багаття із одного сірника – таке непросте завдання поставили перед 30-ма дівчатами з різних областей, які наважилися перевірити свої сили у таборі. За дві години, не маючи при собі нічого, їм треба було зробити усі ці життєво необхідні речі, адже виживання у лісі не чекає. Подібні умови були у бійців УПА, дух яких зароджувався саме у цих лісах, дух, який організатори табору хочуть передати учасницям, – пише Громадське.Волинь.

Вправляння зі зброєю та надання першої медичної допомоги – ще один блок практики, якому тут навчають. Усі ці завдання відбуваються упереміш із лекціями. А між цим навчанням у дівчат є реальне військове завдання – вартувати табір та прапори, адже у будь-який момент може напасти ворог. Так і є, практично кожної ночі група диверсантів із сусіднього табору «Легіонер» нападають на табір та крадуть найцінніше: їжу і прапори. Таке таборування й цілодобова варта потребують дисципліни та витримки, що й демонструють учасниці. За весь час проведення табору, ніхто не здався й не поїхав додому.

«Табір «Оріяна» щороку відбувається у волинських лісах і має на меті відкрити у жінках іншу силу. Дати їм зрозуміти і показати іншим, що жінка також повинна вміти захищати себе та своїх близьких», – розповідає організаторка Юлія Грицюк.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер