<

На Волині в електронному форматі доступні дані про понад 90% зареєстрованих земельних ділянок

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:21 | 23.03.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У Волинській області триває процес відкриття поземельних книг, це зараз одне з ключових завдань у сфері земельних відносин. Під час здійснення цієї операції проводиться аналіз повноти та достовірності відомостей про земельні ділянки, що переносяться з державного реєстру земель та інших кадастрів до бази Державного земельного кадастру.

На сьогодні на Волині в електронному форматі доступні дані про 91% від усіх зареєстрованих земельних ділянок.

Упродовж минулого року державні кадастрові реєстратори області відкрили у електронному форматі 243 050 поземельних книг, а з початку 2016-го – ще 90 091, що становить 64% від запланованого на поточний рік.

Найкраще робота виконана у м. Володимир-Волинський, де відкриті поземельні книги на 100%, а також у Ратнівському (99,8%) та Іваничівському (99,2%) районах.

«Відкриті дані про зареєстровані земельні ділянки надають доступ до реєстру власників земель та пришвидшують процес надання адміністративних послуг в он-лайн режимі. Тому процес створення поземельних книг – на постійному контролі», – наголошує начальник Головного управління Держгеокадастру у Волинській області Василь Василенко.

 Довідково:

 Відповідно до ст. 25 Закону України «Про Державний земельний кадастр» поземельна книга – це документ Державного земельного кадастру, що містить відомості про земельну ділянку: кадастровий номер; площу; місцезнаходження; склад угідь; цільове призначення (категорія земель, вид використання земельної ділянки в межах певної категорії земель); нормативну грошову оцінку; інформацію про власників (користувачів) земельної ділянки відповідно до даних про зареєстровані речові права у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно; дані про бонітування ґрунтів тощо.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок