<

На Волині у рамках податкового компромісу до держбюджету сплачено майже 3,5 мільйона гривень податків

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:05 | 3.04.2015 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Рішення про застосування механізму податкового компромісу з державою наразі узгоджено щодо 36 заяв представників підприємництва Волині. А до держбюджету представники бізнес – середовища  вже сплатили 3 мільйони 477 тисяч гривень податку на прибуток та ПДВ.

Натомість, більше 67 мільйонів гривень податкових платежів, донарахованих їм у минулі роки, вважатимуться  погашеними після завершення процедур податкового компромісу. Головне управління ДФС у Волинській області наголошує: донараховані штрафні санкції та пеня у випадку застосування податкового компромісу з державою до таких платників податків не застосовуються.

«Вперше в історії України запропонований механізм податкового компромісу як цивілізований спосіб налагодження прозорих та чесних стосунків платників податків з державою. Тому рекомендуємо представникам бізнесу скористатися такою можливістю і добровільно подати уточнюючі розрахунки щодо сум мінімізації податкових зобов’язань з податку на прибуток та ПДВ, або заявити про своє бажання скористатися податковим компромісом стосовно тих сум, які перебувають в процедурі судового або адміністративного оскарження», – зазначає начальник Головного управління ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

В ГУ ДФС Волині нагадують, що скористатися правом на податковий компроміс можуть всі представники бізнесу, які в минулому допустили заниження податкових зобов’язань з ПДВ і податку на прибуток.

Заяви про застосування податкового компромісу територіальні органи ДФС приймають по 16 квітня 2015 року. Механізм податкового компромісу  поширюється на період із 1 квітня 2011року до 1 квітня 2014 року.

Довідково:  Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу», який Верховна Рада України ухвалила 25 грудня 2014 року, набув чинності 17 січня 2015 року.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок