<

На Волині у 10 осіб підозрюють COVID-19: тестування методом ПЛР почали проводити в Луцьку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:49 | 30.03.2020 / Новини / /
Перегляди
2
/ коментарів 5

Станом на 10:00 30-го березня у Волинській області залишається 2 зареєстрованих випадки COVID 19, які підтверджені методом полімеразно-ланцюгової реакції (ПЛР). Лабораторні тести на виявлення коронавірусу робитимуть у Луцьку.

За останню добу на Волині не зафіксовано жодного випадку коронавірусної інфекції, – інформує Волинська ОДА.

З підозрою на коронавірусну інфекцію в області – 10 осіб.

Нагадаємо, у Нововолинській ЦМЛ з підозрою на COVID-19 перебуває двоє осіб.

Тести методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) на виявлення COVID-19 з понеділка, 30 березня, робитимуть у Волинському обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров’я України. Для цього використовують тести виробництва Німеччини та Китаб, – повідомляє у фейсбук Волинській ОДА

У лабораторії вже провели перші тестування, результати яких відправили на перевірку до Національної вірусологічної референс-лабораторії. Там підтвердили правильність результатів тестувань, тож відсьогодні лабораторні дослідження на виявлення коронавірусу робитимуть в обласному центрі.

За словами ДУ “Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України” Наталії Янко, в області підготовлено 23 бригади, які можуть якісно робити забір біоматеріалу для ПЛР тестування.

Переваги такого лабораторного дослідження полягають у тому, що виявити носія COVID-19 можна ще до того, як у нього почнуть проявлятися перші симптоми хвороби. Результати дослідження можуть бути встановлені за 6 годин. Однак потрібно врахувати, що швидкість лабораторного аналізу залежить від того, наскільки якісно зроблено забір біоматеріалу ( глибокий мазок із носоглотки).

Загалом за день вірусологи Волинського обласного лабораторного центру можуть робити від 50 до 100 тестів на коронавірус.

Читайте також:

В Україні зафіксовано 480 випадків коронавірусу, 11 – летальних




коментарів: 5

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок