<

На Волині у чотирьох лікарнях для хворих на COVID-19 зайняті усі ліжка із підведеним киснем

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:42 | 8.11.2020 / Новини / , /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

У чотирьох лікарнях, до яких госпіталізовують недужих на коронавірусну інфекцію, не лишилося вільних ліжкомісць із підведеним киснем.

Про це розповів заступник голови ОДА Ігор Чуліпа. Загалом в області є 18 опорних медзакладів, де лікують COVID-19, – повідомляє Суспільне.

“Усі ліжкомісця з підведеним до них киснем, станом на 6-те листопада, зайняті у Волинській обласній клінічній лікарні, а також у Горохівській, Ковельській та Луцькій центральних районних лікарнях. З-поміж усіх госпіталізованих волинян – 271 недужий – кисневозалежний”, – розповів Ігор Чуліпа.

Загалом у лікарнях області з діагнозом “коронавірус” ушпиталено 791 волинянин.

Нагадаємо, наприкінці жовтня уряд зобов’язав очільників обласних державних адміністрацій забезпечити лікарняні ліжка киснем на 80%. Зі слів заступника голови Волинської ОДА, з 1404 ліжкомісць киснем нині забезпечені 427. Це лише 36% від необіжних 80-ти.

В ОДА кажуть, що нині працюють над збільшенням кількості ліжок із підведеним киснем.

У Маневицькій ЦРЛ напередодні збільшили кількість ліжкомісць. До цього їх було 58, а госпіталізованих – 64, з них 46 із лабораторно підтвердженим COVID-19. Директор медзакладу підписав розпорядження про розгортання додаткових 15 ліжок.

Кисневої станції у ЦРЛ поки немає. Обходяться концентраторами. Кількість пацієнтів, які потребують кисню, постійно змінюється, – розповів медичний директор ЦРЛ Олег Бегаль. З його слів, кисневозалежних хворих у лікарні нині 20.

“Ми готуємо поки документи, проєктно-кошторисну документацію на встановлення кисневої станції, потому буде тендер, але, самі розумієте, за один день це все не робиться”, – розповів лікар.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер