<

На Волині трьох абітурієнтів не допустили до ЗНО через мобільні телефони, – «Опора»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:11 | 28.04.2015 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Через виявлені на рамках металошукачів мобільні телефони трьох абітурієнтів на Волині не допустили до складання зовнішнього незалежного оцінювання із української мови.

Про це IA ZIK повідомили у громадянській мережі «Опора».

Хоча зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури на Волині відбулося 24 квітня, зведений звіт від 14 спостерігачів громадянської мережі «Опора» оприлюднили 27 квітня. Активісти брали участь у спостережні за процедурами підготовки та проведення тестування у Луцьку, Ковелі, Володимирі-Волинському, Ківерцях, Маневичах, Горохові, Рожищі та Старій Вижівці.

«Ними було зафіксовано чимало порушень як з боку уповноважених, відповідальних осіб та інструкторів, так і з боку самих абітурієнтів», – зазначають в «Опорі».

У зв’язку із цьогорічним об’єднанням зовнішнього незалежного оцінювання з державною підсумковою атестацією у школах, ЗНО з української мови і літератури відбулося раніше, ніж зазвичай. Крім того, у зв’язку із вимогами окремих вишів відбулися зміни у проведенні цього тестування. Зокрема, окрім загального базового рівня абітурієнти, які мають намір вступити до цих навчальних закладів, повинні були пройти і так званий «підвищений рівень складності» з цього предмету.

Зокрема, такий рівень складності спостерігачі могли оцінити у восьми навчальних закладах. Під час процедури проведення «підвищеного рівня» ЗНО спостерігались вагання та невпевненість у діях інструкторів та старших інструкторів у аудиторіях. Зокрема, найбільш помітним такий факт був у Ківерцях, де виникли певні складнощі із запакуванням аудиторних пакетів.

Крім того, спостерігачами зафіксували чимало нестандартних ситуацій. Зокрема, в окремих пунктах тестування були помічені наочні матеріали в аудиторіях, а також фіксувалися факти невідповідності відстані між робочими місцями абітурієнтів в аудиторіях визначеній. Однак, після зауважень спостерігачів такі неточності було ліквідовано ще до початку проведення тестування.

У двох школах було зафіксовано неякісний друк протоколів, однак, за підказками Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти їх було замінено на нові. Зокрема, така ситуація виникла у ківерцівській школі № 3 та в луцькій школі № 26.

Не обійшлось цьогоріч і без порушень з боку абітурієнтів. Зокрема, спостерігачами було зафіксовано три факти вилучення учасників зовнішнього незалежного оцінювання за порушення правил проведення тестування. Так, у луцьких ЗОШ № 21 та № 9, а також у маневицькій ЗОШ № 1 під час процедури перевірки металошукачем у трьох абітурієнтів знайшли мобільні телефони, що стало причиною їх вилучення з пункту тестування. Натомість, у порівнянні з минулими роками спостерігачами не було зафіксовано жодного випадку спізнення абітурієнтів та їх появи без необхідних документів.

Також, особливістю цьогорічного ЗНО з української мови та літератури було те, що його проходили усі випускники загальноосвітніх шкіл, гімназій, ліцеїв та НВК. У зв’язку з цим, в усіх пунктах тестування спостерігалася значно вища явка абітурієнтів, у порівнянні з минулими роками.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер