<

На Волині є тільки вісім аптек, де продають морфін

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:08 | 10.12.2016 / Новини /
Перегляди
100
/ 1 коментар

У Волинській області лише вісім аптечних закладів мають право продавати препарати морфіну, які необхідні для знеболення важкохворим.

Купити препарати, так звані наркотичні середники, таблетовані чи ін’єнкційні форми морфіну на Волині проблемно. – інформує Волинь 24.

Про це розповів головний лікар Волинської обласної лікарні хоспіс Володимир Бачинський.

“В області є тільки вісім аптек у районах, які мають право на отримання і виписку, і зберігання наркотичних середників. Приватні аптеки не надто хочуть виділяти кошти на обладнання спеціального приміщення (а там є спеціальні вимоги)”, – каже Володимир Бачинський, лікар із 40-річним стажем.

Із восьми аптек – дві знаходяться в Луцьку. Та якщо для лучан, зважаючи на наявну інфраструктуру у місті, нескладно дістатися до цих закладів за ліками, то у мешканців районів виникають певні труднощі.

Відповідні препарати можна придбати винятково за рецептами. Та й призначає їх не один лікар, а комісія.

“Рецепт затверджуються комісійно. Лише після цього людина має право отримати наркотичний есредник. Але якщо це Любешів,для прикладу, то за медикаментом треба їхати в Ковель, де він не завжди може бути. Відтак це створює труднощі у надання допомоги та догляді за важкохворим у домашніх умовах”, – каже лікар.

Наразі на Волині діє лише одна хоспісна установа – це лікарня-хопіс в Луцьку на 25 ліжок. Крім того, є хопісне відділення для хворих із резисцентними формами туберкульозу в селі Хотешів Камінь-Каширського району.




один коментар
  1. ПРИЇЗЖАЙТЕ В Нововолинськ…тут з цим проблем немаєю сразу й вмажуть за потребності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок