<

На Волині тестували нову систему оповіщення про надзвичайні ситуації

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:44 | 8.09.2022 / Новини / , , /
Перегляди
221
/ 1 коментар

На телефони волинян 7-го вересня надійшли оповіщення та пролунав сигнал від Державної служби надзвичайних ситуацій. Таким чином в службі тестують систему, яка дозволить відправляти інформацію жителям конкретного населеного пункту в залежності від ситуації.

Про це розповіла Суспільному начальниця відділу управління держслужби з надзвичайних ситуацій в області Ірина Варварук.

Тестові оповіщення на телефони приходили волинянам у різний час, орієнтовно після 14-ї години, незалежно від того, чи телефон був під’єднаний до інтернету.

«Єдиний недолік тестування нині, в кого старіші телефони, то люди не зможуть почути. Але, думаю, з часом усе зміниться», – говорить Ірина Варварук.

Тестування відбувається одночасно в майже всіх областях України та Києві. За словами Ірина Варварук, навіть, якщо людина вимкнула звук на телефоні, але сповіщення отримає. Впродовж 15-20 секунд буде тривати звукове повідомлення.

«Через мобільні мережі та вишки в радіусі дії покриття це як звичайний мобільний сигнал, навіть у лісі зможете отримати оповіщення. Якщо користуєтеся якимись додатками, то сповіщення переб’є усі дії, оповістить про те, що відбувається», – говорить заступник начальника оперативно-координаційного центру управління ДСНС Волині Богдан Жиговець.

Працівниця держслужби з надзвичайних ситуацій Ірина Варварук сказала, що перевагою нового оповіщення буде його оперативність.

Нагадаємо: На Волині ДСНС тестуватиме інформування населення про загрози через мобільні оператори




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер