<

На Волині шукають способи допомоги дітям зниклих безвісти учасників АТО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:55 | 11.08.2015 / Новини /
Перегляди
1
/ коментарі 2

До Волинської облради звернулися представники громадських організацій щодо оздоровлення дітей зниклих безвісти учасників АТО у санаторіях області. Це питання розглядали 11 серпня під час засідання постійної депутатської комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики.

Волонтер Костянтин Зінкевич зазначив, що є категорія громадян, яка лишилася поза увагою соціальних служб. Йдеться про сім’ї учасників АТО, які зникли безвісти. Таких в області за даними громадських організацій в області нараховується сімнадцять, – пише видання VIP.

Тож звертаються до облради про виділення коштів на оздоровлення дітей цих військовослужбовців у обласних санаторіях.

Костянтин Зінкевич зазначив, що подавали це питання на розгляд депутатів ще 19 травня. Однак дійшли до нього лише сьогодні.

Голова комісії Анатолій Грицюк поцікавився, чи є конкретний кошторис, скільки коштів необхідно буде на ці цілі. Представники громадських організацій сказали, що не можуть говорити про конкретні дані, адже вони знають лише про сімнадцять родин, а не скільки таких загалом є в області. Тож вбачають, аби відповідні служби склали перелік цих ороин і сформували бюджет.

Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик зазначив, що в області нараховується тридцять військовослужбовців, які пропали безвісти.

А щодо звернення, то воно реальне до реалізації. За його словами, в області є Програма підтримки сімей військовослужбовців. Тому можна виділити коштів у її рамках. Тобто, потрібно підготувати зміни до цієї Програми і прийняти на сесії.




коментарів: 2
  1. А в Зінкевича усе не точно. Поки Верховна Рада не прийме відповідний закон про зниклих безвісті , забезпечення їх родин, то їхні родини будуть ходити по колу.А ці дискусії – лише піар.Родити потребують не тільки оздоровлення , допомога необхідна в багатьох сферах.

  2. Майже 300 тисяч гривень на завершення будівництва потребує родина загиблого на сході країни волинянина, у якого лишилося двоє дітей.

    Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань бюджету, фінансів та цінової політики 11 серпня.
    Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик пропонував взагалі не вносити питання на розгляд комісії, адже до нього, мовляв, звертаються чимало родин загиблих учасників АТО, коштів на допомогу для яких в обласному бюджеті недостатньо.
    І ЩЕ КОМУСЬ ХОЧЕТЬСЯ ЩОСЬ ГОВОРИТИ. АЛЕ ПЕРЕД ВИБОРАМИ ВСІ БУДУТЬ ПУХНАСТІ І БУДУТЬ РОБИТИ ВИГЛЯД ,ЩО ВОНИ ВСЕ ПОВИРІШУЮТЬ,

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця