<

На Волині розповідали про новітні методи лікування серцево-судинних захворювань

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:41 | 12.03.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

В рамках Всеукраїнського проекту «Зупинити епідемію серцево-судинних катастроф» 11 березня 2015 року для волинських лікарів проведений цикл лекцій, присвячених питанням діагностики та лікування кардіологічних захворювань.

В обласній клінічній лікарні проведена науково-практична конференція для лікарів кардіологів, терапевтів, сімейних лікарів та з медицини невідкладних станів. Участь в сателітному засіданні «Вроджені вади серця. Сучасний підхід до діагностики та лікування» брали неонатологи, дитячі кардіоревматологи, акушер-гінекологи, – пише видання “Все місто”.

Відкриваючи конференцію начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Ващенюк зазначив, що проблема серцево-судинних захворювань для Волині є пріоритетною. В області проводиться значна робота щодо діагностики та лікування даної патології. Зокрема, підписана угода співпраці з Світовим банком.

– Проект спрямований на профілактику та лікування серцево-судинних хвороб. Адже саме серцево-судинні захворювання формують рівень смертності та захворюваності в області, особливо, працездатного віку, – зауважив начальник управління.

– Всеукраїнський проект «Зупинити епідемію серцево-судинних катастроф» спрямований на вирішення низки питань підвищення якості надання кардіологічної та кардіохірургічної допомоги населенню та доступності високоспеціалізованої діагностики й лікування. Актуальність проблеми суттєво підвищується саме зараз. Одним із найнебезпечніших наслідків нинішньої ситуації в Україні є психологічний стан українців та вірогідний стрибок захворювань, у першу чергу серцево-судинної системи. Тому впровадження в усіх регіонах (з урахуванням місцевих особливостей) якісної та доступної діагностики, ургентної догоспітальної та госпітальної допомоги є питанням національного значення, – розповів д.мед.н., головний позаштатний спеціаліст МОЗ України за спеціальністю «Хірургія серця і магістральних судин у дорослих» Костянтин Руденко.

– Важливо, що проект не потребує додаткового бюджетного фінансування. У його основі – виявлення та ефективне використання наявних резервів як на місцях, так й у високоспеціалізованих центрах, плідна гармонічна взаємодія на всіх рівнях надання медичної допомоги, об’єднання ресурсів сусідніх регіонів із метою ефективного завантаження обладнання, особливо високоспеціалізованого, – зазначив фахівець.

Фахівці НІССХ імені М.М. Амосова розповіли про новітні методи, які застосовуються у сучасної практиці, про своє бачення організації взаємодії та наступності при лікуванні хворих з серцево-судинними патологіями.

Також зазначили, що дуже важливий аспект проекту – це сприяння поліпшенню якості сучасної медичної освіти та підвищення рівня професійної кваліфікації медиків.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок