<

На Волині розповідали “гоповідання”. Фото

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:45 | 10.10.2014 / Новини / , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні
cb-img0863

У Луцьку український письменник Павло Коробчук презентував свою «Священну книгу гоповідань».

Зустріч з автором організувало мистецьке об’єднання «стендаЛь» у четвер, 9 жовтня, в клубі «Сучасник», – повідомляє ВолиньPost.

«Священна книга гоповідань» – історія трьох братів, які потрапляють у парадоксальні кримінальні та вуличні пертпетії: від викрадення дітей, пограбування банку, торгівлі внутрішніми органами до розгону Євромайдану та парламентських виборів.

«Цю книгу може прочитати і гопник, і люди, які дуже освічені. Тут не йдеться тільки про гопників як про субкультуру. Тема розширюється, розкривається. В ній йдеться про цікаві сюжети, про еволюцію гопників як людини, про те, як людина змиряється зі старістю. В останньому оповіданні гопніки стають дідусями, фактично», – зауважив Павло Коробчук.

Письменник працював над книгою півтора року. За його словами, ідея створення збірки виникла після написання твору до антології про гопників «Гопак».

«Тема досить активна зараз. Про гопніків в Україні вже вийшло дві книги. У мене ідея виникла після написання одного з оповідань до антології про гопніків. Мені сподобалась атмосфера того, що я написав, і посто автоматично за тим же настроєм створив ще три оповідання. А потім з’явилася думка: можна ще ж довершити, оформити це як книгу», – розповідає автор.

Як пояснив Павло Коробчук, ця книжка – це своєрідний реквієм за гопниками. Книжка про віднадходження релігійності, про кризу середнього віку, про примирення зі старістю, про любов.

У книгу ввійшло 11 оповідань, троє з них написані на основі реальних подій.

За задумом організаторів, презентація була витримана у своєрідному «гопниковськму» стилі: присутні у спортивному одязі сиділи на карематах, їсли соняшникове насіння та пили пиво.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер