<

На Волині розпочнеться черговий призов на контрактну службу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:48 | 22.04.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Кампанія із залучення до лав війська на контрактній основі триватиме етапами до кінця 2016 року. Проводитимуть набір і на строкову службу. Черговий етап – із 5-го травня до 30-го червня.

Про це йшлося 22 квітня під час засідання ради оборони області, – пише ВАР з посиланням на прес-службу ОДА.

На необхідності активізувати роботу представникам влади, місцевого самоврядування, військових комісаріатів наголошував під час засідання ради оборони голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

“Розумію все: іде посівна і це – важливо, працюємо над розподілом вільних залишків, думаємо, як придбати шкільні автобуси, але все це може втратити актуальність в один момент, якщо не матимемо сильної і підготовленої армії, якщо не буде кому спинити ворога. Тому, зрозуміло, що головне – військо, обороноздатність, підтримка родинам військовослужбовців, соціальні гарантії сім’ям загиблих, реабілітація для демобілізованих тощо. Як голова облдержадміністрації зміню підходи до цього питання: максимально слухатиму, але якщо зрушень не буде, діятиму інакше, навіть кардинально. Це – щодо голів райдержадміністрацій. Разом із тим, ніхто не відміняв відповідальності військових комісарів. Має бути спільна організована робота”, – зазначив голова Волинської ОДА.

Також вирішили відновити минулорічну практику й створити оперативні робочі групи і в області, і в кожному з районів. Уже й визначилися, де працюватимуть першочергово: у Іваничівському, Рожищенському та Камінь-Каширському районах.

Традиційно про виконання показників говорив обласний військовий комісар Роман Кулик. Зауважив, що позитивну тенденцію до зростання охочих служити за контрактом утрачено в Іваничівському, Любомльському, Шацькому та Камінь-Каширському р-нах. Значно ліпша ситуація у Володимир-Волинському, а також у Луцьку та Нововолинську.

Що ж до строкової служби, то доведена до виконання цифра – 222 призовника. Одначе цифра – попередня, позаяк постанова Кабміну про встановлену чисельність ще не ухвалена, є лише проект.

Разом із тим, статистика так званих ухилянтів від строкової служби в армії, котра є громадянським обов’язком кожного чоловіка, більше ніж вражає – 6 992 особи. Як повідомив начальник відділу комплектування і призову – заступник військового комісара обласного військового комісаріату Андрій Кузьма, днем раніше списки тих, хто ухиляється, передано правоохоронним органам.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця