<

На Волині проживає майже 4 тисячі переселенців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:38 | 25.05.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

На теренах Волинського краю наразі перебуває 3 тис. 851 внутрішньо переміщена особа з АРК Крим, Донецької та Луганської областей. Про це під час оперативної наради повідомив заступник начальника ДСНС України в області Костянтин Романчук.

За його словами, місцевими органами влади постійно проводиться робота, спрямована на забезпечення соціального захисту, медичного обслуговування, пенсійного забезпечення та реєстрації переселенців із інших регіонів, – повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

– Враховуючи те, що ситуація на Сході країни залишається складною і населення постійно прибуває на територію Волині, основна проблема – відсутність достатньої кількості місць для розміщення громадян, – зазначив Костянтин Вікторович. – Звичайно, наша служба робить усе, аби врегулювати ситуацію: таким чином в області додатково було створено ще 634 місця для переселенців.

Найкраще спрацювали у Горохівському р-ні, де створено 107 місць для внутрішньо переміщених осіб, Іваничівському – 75 та Камінь-Каширському – 84. На низькому рівні організували роботу у місті Володимир-Волинський, де зарезервовано всього лише 6 таких місць. Що ж стосується міста Нововолинськ, Ковельського, Володимир-Волинського та Шацького р-нів – тут за відповідну справу й не бралися, про що й свідчать «нульові» показники.

– Управління ДСНС в області спільно з Луцькою районною державною адміністрацією підготували та направили лист до відділу оборонного співробітництва Посольства США в Україні з проханням виділити кошти на проведення ремонтно-відновлювальних робіт в гуртожитку с. Радомишль Луцького району, – поінформував присутніх Костянтин Вікторович. – У випадку позитивного рішення, по закінченню будівельно-відновлювальних заходів в цьому приміщенні зможуть розміститися ще близько п’ятнадцяти родин з районів проведення антитерористичної операції.

Своєю чергою голова облдержадміністрації Володимир Гунчик наголосив, що міським та сільським головам, а також головам райдержадміністрацій необхідно посилити роботу, аби виконати завдання, визначені обласною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер