<

На Волині проводитимуть тотальний відстріл диких свиней

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:18 | 19.06.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

На Любомльщині у 3-кілометровій зоні, де виявили загиблих від АЧС диких свиней, проводитимуть тотальний відстріл цих тварин.

Про це стало відомо у понеділок, 18 червня, після засідань районної та обласної протиепізоотичних комісій, на яких затвердили низку карантинних заходів. Згідно рішень цих дорадчих органів, в урочищах “Вільшина” і “Заказник”, що належать до Замлинського лісництва, встановлено захисну зону радіусом три кілометри від місць, де було знайдено мертвих тварин, – пише Кордон.

Нагадаємо, в суботу, 16 червня у прикордонній смузі знайшли трупи чотирьох диких свиней, які, за результатами дослідження виявилися хворими на африканську чуму.

У захисній зоні бригади мисливців проводитимуть тотальний відстріл диких свиней. У них навіть не братимуть проб — трупи у спеціально визначених місцях в межах захисної зони або спалюватимуть у ямі на глибині щонайменше 2 метри, або ж закопуватимуть, попередньо провівши дезінфекцію цього місця. Окрім того, утворено спостережну зону орієнтовним радіусом 10 кілометрів. У ній мисливці проводитимуть депопуляцію (зниження чисельності) диких свиней.

Тут у впольованих тварин відбиратимуть проби, і якщо вірусу АЧС у них не виявиться, мисливці зможуть забрати туші собі; якщо ж проби дадуть позитивний результат — на трофеї теж чекає утилізація.

Головам Вишнівської та Рівненської ОТГ належить заборонити на своїй території торгівлю живими свинями та продуктами з них, крім отриманих на забійних та переробних підприємствах, які мають експлуатаційний дозвіл, за наявності супровідних документів. У навчальних закладах згаданих ОТГ дозволяється використовувати м’ясо лише боєнського походження. Також очільникам громад доручено організувати роз’яснювальну роботу серед людей щодо небезпеки АЧС, облік свинопоголів’я тощо.

Карантин діятиме як мінімум 40 днів. Але це ще не все. Під час засідання Рівненський сільський голова Володимир Крижук повідомив про те, що ще два трупи диких свиней виявлено неподалік села Миловань. На момент підготовки цього матеріалу на місці працювали ветеринари і відбирали проби.

За попередніми даними, підозри на те, що у загиблих тварин була АЧС, немає, але остаточний результати буде після детального дослідження проб.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок