<

На Волині пропонують перенести психлікарню з історичної пам’ятки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:25 | 1.10.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Вирішити питання перенесення Волинської обласної психіатричної лікарні №2 із замку Радзівіллів у Олиці можливо, залучивши інвесторів та знайшовши відповідне приміщення у межах селища.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства  30 вересня, – повідомляє ІА Волинські Новини.

Завідувач відділення примусового лікування осіб, що вчинили суспільно небезпечні діяння Марія Любашевська, яка претендує на посаду керівника лікарні, зазначила, що розташування медичного закладу на 360 ліжок у хорошій місцевості дає свої переваги, адже можна напрацювати програму для проведення реабілітації пацієнтів. Наразі у закладі лікують 280 пацієнтів, а одне з відділень, з її слів, можна перепрофілювати на лікування учасників АТО з психічними порушеннями та учасників війни в Афганістані. Окрім цього, потрібно вирішити кадрове питання, тому що потрібно, аби омолодився колектив лікарів та середнього медичного персоналу – не всі випускники медичних коледжів можуть вникнути в роботу цієї специфічної служби.

Голова комісії Олександр Зінчук зауважив, що лікарня розташована в архітектурному комплексі, при цьому половину приміщень не використовують. Він поцікавився, чи можливо зробити у приміщеннях архітектурну пам’ятку, перенісши відділення.

Марія Любашевська вважає, що замок Радзивіллів зберігся у хорошому стані донині завдяки тому, що у ньому була розміщена психіатрична лікарня. Якщо знайдеться інвестор і у межах Олики вдасться підшукати приміщення для перенесення медичного закладу, вона, мовляв, не буде проти, у разі, якщо будівля відповідатиме вимогам перебування такої категорії пацієнтів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер