<

На Волині проінвентаризовано понад 80% сільськогосподарських земель

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:24 | 9.08.2016 / Новини /
Перегляди
26
/ Коментарі відсутні

Інвентаризація земель – це процес, який має на меті встановлення місця розташування ділянок, їхніх меж, розмірів, правового статусу, виявлення земель, що не використовуються, використовуються нераціонально або не за цільовим призначенням, встановлення кількісних та якісних характеристик земель, необхідних для ведення державного земельного кадастру.

Так, у Волинській області загалом проінвентаризовано 241,8 тис.га земель в межах населених пунктів, це становить 77,5% від загальної площі.  Також здійснено інвентаризацію 312 тис.га, ділянок сільськогосподарського призначення державної власності на площі (98,2 тис.га або 81%).

Щодо земель несільськогосподарського призначення, які розташовані поза населеними пунктами, то із загальної площі 561,7 тис.га проінвентаризовано  493,68 тис.га., що становить 87,9%

«Окрім того, важливим завданням волинських земельників у  2016 році і далі є  інвентаризація та оформлення документів земельних ділянок, що перебувають в користуванні державних підприємств установ, організацій, що належать до сфери управління міністерств, інших органів влади», – наголошує начальник Головного управління Держгеокадастру в області Василь Василенко.

Зокрема, за І півріччя проведено інвентаризацію та затверджено документацію із землеустрою 34 земельних ділянок загальною площею 10,96 тис.га (ДП «Камінь-Каширське лісове господарство», ДП «Городоцьке лісове господарство», ДП «Любешівське лісомисливське господарство», ДП «Волинський лісовий селекційно-насінневий центр», Волинський обласний центр гідрометереології).

Крім того, в 2016 році отримали дозволи на виготовлення документації із землеустрою ДП «Ківерцівське лісове господарство» на площу 20982 га, ДП «Горохівсьве лісове господарство» на території Локачинського району на площу 4494 га та Міністерство оборони України на території м.Луцька на площу 9,9 га.

Довідково: роботи із інвентаризації земель проводяться відповідно до положень Постанови КМУ №513 від 23.05.2012 “Про затвердження порядку проведення інвентаризації земель”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця