<

На Волині посеред цвинтаря знайшли чоловіка з ножовим пораненням

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:02 | 10.10.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

До диспетчерської центру ЕМД о 23.14 поступив виклик (номер виклику 12862) про те, що на кладовищі поблизу одного із сіл Ківерцівського р-ну знаходиться чоловік із ножовим пораненням у грудну клітку.

Вже за хвилину на місце події виїхала фельдшерська бригада ЕМД у складі: фельдшера та водія автомобіля ЕМД. До місця виклику бригада ЕМД прибула за 23 хвилини УАЗом, проїхавши 25 км. по незадовільного стану гравійній дорозі.

Про це повідомляють у Волинському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Біля кладовища (о 23.38), фельдшера вже чекали родичі потерпілого, які провели її туди, де посеред могил лежав пацієнт. При обстеженні потерпілого, фельдшер виявила у нього різану рану в районі 4-5 ребра по середньо-ключичній лінії, АТ 160\90. Надала йому медичну допомогу, налагодила довенний доступ, обезболила, та, оскільки хворий був збуджений, дала заспокійливе. Після чого його перенесли на ношах в автомобіль ЕМД для транспортування в лікувальний заклад.
Вже під час руху автомобіля фельдшер ЕМД доповіла ситуацію, що склалася старшому лікарю ЦОД. Поки тривало транспортування важко травмованого пацієнта, питання місця госпіталізації було вирішено.
Бригада ЕМД доставила пацієнта в свідомості у приймальне відділення, де його вже чекали бригада хірургів та анестезіолог. Кількасекундного огляду пацієнта було достатньо, щоб прийняти рішення про термінове транспортування в операційну для негайного хірургічного втручання.
Фельдшерська бригада районного відділення вдячна старшому лікарю ЦОД за організацію чіткої, злагодженої роботи, результатом якої є врятоване життя. Від ефективної взаємодії всіх ланок ЕМД (персоналу бригад ЕМД, диспетчерів, старших лікарів та лікарів консультантів ЦОД), а також від ефективної співпраці персоналу ЕМД та персоналу медичних закладів залежить життя пацієнта.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця