<

На Волині починають змінювати межі районів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:52 | 17.08.2015 / Новини /
Перегляди
19
/ Коментарі відсутні

Для того, щоб завершити процес утворення об’єднаних територіальних громад на Волині, доведеться змінювати межі районів. Відповідне рішення повинна ухвалити Верховна Рада.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови Волинської ОДА 17 серпня, – повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини.

Як повідомив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, у Волинській ОДА отримали рекомендації «Офісу реформ» з роз’ясненнями щодо процедур, пов’язаних зі змінами меж районів у зв’язку з тим, що певні громади вирішили об’єднуватися за межами свого району. Він закликав керівництво облради провести низку нарад з керівниками районів, сільськими та селищними головами. Процедура передбачає процес від прийняття рішень сільськими, селищними та міськими радами до рішення Верховної Ради. Відтак, просять розпочати процес узгодження об’єднання громад, що виходять за межі одного району. Відповідні рекомендації надішлють в райони та міста.

Нещодавно, під час сесії обласної ради, депутати проголосували за утворення Устилузької, Зимнівської, Велицької, Голобської та Смолигівської об’єднаних територіальних громад.

Також депутати доручили голові облради звернутися до Верховної Ради щодо змін меж Володимир-Волинського та Турійського районів у зв’язку з утворенням Оваднівської об’єднаної територіальної громади.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер