<

На Волині перевірятимуть готелі, заклади відпочинку та оздоровлення на безпечність

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:06 | 20.08.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

На Волині почнуть проводити позапланові перевірки державного нагляду за дотриманням вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки у місцях відпочинку людей, передусім у готелях та закладах відпочинку і оздоровленнях.

Про це стало відомо 20 серпня під час наради у т. в. о. голови Волинської обласної державної адміністрації Олександра Киричука – передає ВолиньPost.

Про організацію виконавчого доручення прем’єр міністра України від 17 серпня 2019 року щодо проведення позапланових заходів розповів заступник начальника управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області Олег Билиця.

За слів надзвичайника, така необхідність виникла після трагічних подій у готелі «Токіо Стар», що в Одесі, коли під час пожежі загинуло 8 людей.

Згідно з дорученням прем’єр-міністра України позапланові перевірки у всіх місцях скупчення людей потрібно провести до 16 грудня цього року.

«Наразі формується перелік об’єктів, де потрібно це провести в першу чергу. Особливу увагу при перевірках будуть приділяти дотримання правил техніки пожежної безпеки: плани виходу, наявність протипожежної системи, забезпечення об’єктів засобами пожежогасіння та вміння ними користуватися», – сказав Олег Билиця.

Також повідомили, що в управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій на Волині планують робити відповідні листівки, які будуть роздаватися при проведення перевірок. Окремої уваги будуть приділяти обізнаності керівництва і працівників закладів в основних принципах дій при пожежі. Також проводитимуть пожежні навчання.

«При виявленні порушень будуть складатися позови до окружного суду», – наголосив заступник начальника управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області Олег Билиця.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер